Даруємо 100 грн на першу доставку

0800 330 317 Замовити доставку

Захід Apple “Let Loose” – це 30-хвилинне заздалегідь записане відео, яке транслювалося 7 травня 2024 року, яке було названо генеральним директором Apple Тімом Куком «найбільшим днем ​​для iPad з моменту його появи».

На заході було представлено декілька новинок:

  • Модернізовані iPad Pro — перші моделі з OLED-екранами. Професійні планшети оснащені новим чіпом Apple M4. Джон Тернус, старший віце-президент Apple з апаратного забезпечення, назвав новий iPad Pro «найтоншим продуктом Apple за всю історію».
  • Нові iPad Air, включаючи першу 13-дюймову модель.
  • Apple Pencil Pro — оновлений стілус з новою функцією стиснення, тактильним зворотним зв’язком, підтримкою мережі Apple Find My та іншими розширеними функціями.
  • Оновлена ​​клавіатура Magic Keyboard для iPad Pro з алюмінію зі збільшеним скляним трекпадом та тактильним зворотним зв’язком.
  • Оновлені версії програм Apple для творчості Final Cut Pro для відеоредакторів та Logic Pro для музикантів. Нові версії привносять нові функції на базі штучного інтелекту додатків для iPad та Mac.

iPad Pro

Новий iPad Pro з красивим OLED-дисплеєм і чіпом M4 – “найтонший продукт Apple за всю історію”

Apple щойно представила iPad Pro 2024 року, перший із OLED-екраном замість традиційного РК-дисплея. Якщо цього було недостатньо, планшет оснащений абсолютно новим процесором Apple M4, який, за словами Купертіно, є найтоншим продуктом Apple за всю історію.

Уменьшить толщину планшетов дизайнерам позволил переход на OLED. 11-дюймовый айпад – 5,3 мм, а 13-дюймовый еще тоньше — 5,1 мм.

Зменшити товщину планшетів дизайнерам дозволив перехід на OLED. 11-дюймовий айпад – 5,3 мм, а 13-дюймовий ще тонше – 5,1 мм.

“Новий iPad Pro навіть тонший, ніж iPod nano”, – сказав Тернус, – “що робить його найтоншим продуктом Apple за всю історію”.

iPad Pro з OLED-дисплеєм легше за попередні моделі

“11-дюймова модель важить менше фунта, а 13-дюймова модель майже на чверть фунта легша за свою попередницю”, – похвалилася Apple. Вони важать 0,98 фунта та 1,28 фунта відповідно. (Фактичні розміри iPad Pro становлять 11,1 х 8,5 х 0,2 дюйми для більшої моделі і 9,8 х 7 х 0,21 дюйми для меншої моделі).

iPad Pro 2024 стане OLED

РК-дисплеї у попередніх екранах iPad виглядали чудово, але Apple була цим незадоволена. iPad Pro 2024 оснащений OLED-дисплеєм. На екрані з органічних світлодіодів кожен піксель світиться сам собою. Це призводить до отримання яскравого, рівномірного зображення із сильним контрастом.
І якщо один добре, то два краще. В екрані iPad Pro 2024 використовується технологія, яку Apple називає «тандемним OLED», яка об’єднує дві OLED-панелі для забезпечення більшої повноекранної яскравості. Це відповідає 1000 ніт повноекранної яскравості для контенту SDR та HDR та пікової 1600 ніт для HDR.

“Дзеркальні відблиски на фотографіях і відео здаються ще яскравішими, а в тінях і при слабкому освітленні видно більше деталей, ніж коли-небудь раніше на iPad, – і все це забезпечує ще більшу чутливість до контенту у русі”, – говорить Apple.

Новий тип дисплея доступний для iPad Pro обох розмірів: 11 дюймів та 13 дюймів (трохи більше, ніж у попередньої моделі). І вперше Apple пропонує варіант скла дисплея з нанотекстурою (100 $) для моделей 1 ТБ та 2 ТБ ємністю.

Процесор Apple M4 – сюрприз в iPad Pro 2024 року

Довгий час вважалося, що iPad Pro 2024 працюватиме на процесорі Apple M3, встановленому в останніх MacBook. Але ні – натомість в OLED iPad Pro дебютував чіп Apple M4.

“Новий процесор пропонує до чотирьох ядер продуктивності, а тепер і шість ядер ефективності, а також прискорювачі машинного навчання (ML) нового покоління, що забезпечує до 1,5 разів вищу продуктивність процесора порівняно з M2 в iPad попереднього покоління”, – обіцяє Apple.

M4, безперечно, став сюрпризом і шоком для тих, хто купив одну з моделей MacBook Pro та MacBook Air на базі M3, які з’явилися на ринку лише кілька місяців тому.
Базова модель iPad Pro 2024 пропонує вдвічі більше пам’яті, ніж попередник: 256 ГБ. А обсяг сховища сягає 2 терабайт. Більшість версій оснащено 8 ГБ оперативної пам’яті, але моделі на 1 ТБ та 2 ТБ збільшують її до 16 ГБ.

Горизонтальна камера означає найкращий відеоконференцзв’язок

iPad Pro з OLED-екраном вносить зміни, на які користувачі планшетів чекали роками: Apple перемістила фронтальну камеру для зручнішого горизонтального використання.
У попередніх моделях, коли планшет тримався горизонтально (як його використовує більшість людей), фронтальну камеру було зміщено вліво, тому здавалося, що під час відеодзвінків користувачі дивляться убік. У iPad Pro 2024 Apple перемістила фронтальну камеру на довгий край планшета (тепер Ви точно знатимете, що користувачі iPad Pro дійсно уважні під час відеодзвінків).

Нова клавіатура Magic Keyboard і Apple Pencil Pro

У тих, хто хоче використовувати свій iPad Pro як ноутбука-трансформера, є нова опція: оновлена ​​клавіатура Magic Keyboard. Він тонший і легший, а його корпус повністю алюмінієвий. Інші зміни включають ряд функціональних клавіш та скляний трекпад з тактильним зворотним зв’язком.

Apple також додала Apple Pencil Pro у свою лінійку стілусів для iPad. Він оснащений гіроскопом і користувачі можуть стиснути Apple Pencil Pro, щоб відкрити екранне меню. Стілус також вперше додає підтримку Find My.

Облом! Нові iPad не працюватимуть зі старим Apple Pencil.
Коли Apple представила Apple Pencil Pro у вівторок на заході Let Loose, компанія, схоже, попрощалася з Apple Pencil другого покоління. Інструмент Apple показує, що невказані проблеми сумісності Apple Pencil 2 означають, що старий стілус не працюватиме з моделями iPad Pro та iPad Air 2024 року.

Отже, якщо Ви художник, який купує новий iPad або людина, яка робить багато рукописних нотаток, Вам, ймовірно, доведеться виділити додаткові 129 доларів на новий Apple Pencil Pro.

Що стосується програмного забезпечення, Apple також продемонструвала нові версії Logic Pro та Final Cut Pro для iPad, в яких використовуються можливості процесора M4.

РАЗОМ

Apple представила останній iPad Pro у жовтні 2022 року – близько 18 місяців тому. Нова версія пропонує екран кращої якості та швидший процесор, і Apple явно не хотіла змушувати користувачів чекати.
Версії з великим обсягом пам’яті можуть бути оснащені склом дисплея з нанотекстурою, однак це значно збільшує ціну.

Оновіть сховище iPad Pro 2024, щоб отримати більше оперативної пам’яті та інші покращення.
Для Apple немає нічого незвичайного в тому, щоб додавати бонусні функції для тих, хто налаштовує свій iPad Pro з великим обсягом пам’яті. Додаткова ємність додає більше оперативної пам’яті, але не всі покупці про це знають.

У iPad Pro 2024 року – чи то 13-дюймова або 11-дюймова версія – вибір 1 ТБ або 2 ТБ вбудованої пам’яті збільшує обсяг оперативної пам’яті з 8 ГБ до 16 ГБ.

Він також оновлює процесор M4 із трьох ядер продуктивності до чотирьох ядер продуктивності. В іншому чіпи ідентичні: шість ядер ефективності, десятиядерний графічний процесор та 16-ядерний Neural Engine.

Крім того, лише у цих двох топових конфігураціях можна використовувати скло дисплея з нанотекстурою. Apple стверджує, що це “точно вигравіруване в нанометровому масштабі, зберігаючи якість зображення і контрастність, одночасно розсіюючи навколишнє світло для зменшення відблисків”.

Базова модель 11-дюймового iPad Pro коштує 999 доларів США, а базова 13-дюймова модель iPad Pro – 1299 доларів США. Вони мають 256 ГБ вбудованої пам’яті – встановлення більшої кількості значно збільшує ціну. При використанні 1 ТБ вартість збільшується до 1599 чи 1899 доларів відповідно. Оновлення на 2 ТБ збільшує вартість до 1999 чи 2299 доларів США відповідно.

Додавання скла з нанотекстурою збільшує вартість на 100 доларів.


iPad Air

Apple перевершує iPad Air 13-дюймовою моделлю

Apple суттєво збільшила розмір iPad Air на своєму заході Let Loose. Ви можете отримати нову модель 2024 з 13-дюймовим дисплеєм на додаток до звичного меншого розміру, тепер 11 дюймів замість 10,9. Але незалежно від розміру, планшет оснащений процесором Apple M2 і оснащений передньою надширококутною камерою з роздільною здатністю 12 МП, розташованою на краю екрана, та посиленими динаміками.

“Натхнені iPad Pro, де близько половини користувачів вибирають екран більшого розміру, ми також створили 13-дюймову модель нового iPad Air”, – сказала Мелоді Куна, директор Apple з дизайну продуктів iPad (у нього на 30% більше екранної площі, ніж у 11-дюймового Air).

Представлені на захід Apple Let Loose, це перші нові версії iPad Air за два роки. Версія 5 була представлена ​​на заході Apple у березні 2022 року. Це був перший процесор із процесором M1.

Незважаючи на багаторічне очікування, цей планшет не вимагає частих оновлень, щоб залишатись на передньому краї технологій. Лінійка iPad Air складаэться із моделей середнього класу, дешевших, ніж iPad Pro, але з більшою кількістю функцій, ніж у бюджетного iPad.

“Великий дисплей дає користувачам більше місця для вираження своїх ідей у ​​таких додатках, як Freeform, або для перегляду більшої кількості учасників відеодзвінка в Zoom”, – сказала Куна. Це також забезпечує більше місця для перегляду кількох програм за допомогою розділеного перегляду в iPadOS. Обидва дисплеї мають однакові розширені функції, тому весь Ваш контент виглядає просто чудово».

В основі планшета лежить процесор Apple M2, який, за словами Apple, на 50% швидше, ніж чіп M1 в iPad Air 2022, і втричі швидше, ніж iPad Air з чіпом A14 Bionic. За словами Apple, новий iPad Air збільшує швидкість процесора та графічного процесора та значно прискорює роботу Neural Engine.

Надширока фронтальна камера та покращені динаміки

Серед додаткових оновлень – фронтальна пейзажна камера з функцією Center Stage, що дозволяє тримати всіх у кадрі. “Тому він ідеально підходить для спілкування з друзями та сім’єю через FaceTime”, – каже Куна. “Або приєднатися до відеоконференції, використовуючи клавіатуру”.

За словами Apple, 12-мегапіксельна ширококутна задня камера iPad Air знімає фотографії з високою роздільною здатністю та детальне відео 4K з підтримкою уповільненої зйомки зі швидкістю 240 кадрів на секунду.

Новий Air також оснащений “ландшафтними стереодинаміками з просторовим звуком, тому він звучить чудово”, – додала Куна.

Нові моделі Air також підтримують моделі Magic Keyboard та Apple Pencil, включаючи новий Apple Pencil Pro.

“Під капотом новий Air підтримує наведення Apple Pencil для більшої точності, дозволяючи Вам попередньо переглянути свою позначку, перш ніж її зробити”, – зазначив Куна.

Apple також зазначила, що збільшила швидкість Wi-Fi за допомогою Wi-Fi 6E у нових моделях. Стільникові версії підтримують мережу 5G.

Що не змінюється?

Хоча 13-дюймовий iPad Air розширив можливості для споживачів, він не супроводжується повним редизайном. Планшети дуже схожі на своїх попередників: плоскі краї та екран майже від краю до краю.

Моделі 2024 року не використовують Face ID. Натомість у кнопку живлення на правому краю вбудовано сканер відбитків пальців Touch ID.

Планшет оснащений портом USB-C для живлення та аксесуарів, а не портом Lightning. Це дозволяє використовувати безліч периферійних пристроїв, призначених для Mac, таких як зовнішні жорсткі диски та дисплеї.


 Нові можливості Apple Pencil Pro

Apple Pencil виявився важливим аксесуаром для багатьох користувачів iPad. Це життєво важливий інструмент для малювання, створення ескізів, креслення, створення нотаток та позначок у документах прямо на екрані.

Новий Apple Pencil Pro – найбільше оновлення аксесуара з часів Apple Pencil другого покоління у 2018 році. Технічно це четвертий Apple Pencil в цілому після бюджетної моделі USB-C, яка вийшла в жовтні 2023 року, але не мала таких функцій, як чутливість до тиску. Нові функції останнього видання були довгоочікуваними.

Жест стиснення та перекат бочки

Apple Pencil Pro оснащений новим датчиком у корпусі, який може виявляти стиснення. При стисканні олівця відкривається палітра інструментів для швидкого перемикання таких елементів, як кольори, форма пензлика та товщина ліній.

Apple заявила, що розробники програм зможуть створювати свої власні палітри інструментів.

Тактильний зворотний зв’язок та управління обертанням

Новий олівець також оснащений спеціальним тактильним механізмом, який легкими постукуваннями підтверджує стиснення, подвійне торкання та встановлення об’єктів на місце.

Вбудований гіроскоп означає, що просте обертання Apple Pencil Pro забезпечує точний контроль над будь-яким інструментом. Обертання стовбура змінює орієнтацію таких інструментів, як перо і пензлик, так що, наприклад, пензлик при обертанні стає ширшим. При наведенні Apple Pencil будь-які зміни в інструменті візуалізуються перед тим, як зробити позначку.

“Apple Pencil Pro повністю змінює процес малювання в Procreate”, – сказав Джеймс Куда, генеральний директор Procreate, у вступному відео.

У відео було показано, як жест стиснення Pro та перекат ствола активують ярлики, змінюють шари, а також переміщують та трансформують об’єкти.

Як і попередні моделі Apple Pencil Pro є магнітним. Він кріпиться за допомогою магнітів уздовж плоского краю планшета для зберігання, бездротового підключення та заряджання.

Вперше Apple Pencil Pro підтримує мережу Apple Find My, що дозволяє користувачам легко знайти втрачений стілус.

Вибирайте правильні функції та сумісність

Найбільший недолік – сумісність. Apple Pencil Pro сумісний тільки з анонсованими iPad Air M2 і iPad Pro M4.

Користувачі старих iPad не можуть перейти на Apple Pencil Pro.

Якщо у Вас старий iPad і Ви не плануєте його оновлювати, Apple Pencil 2 має чутливість до тиску та нахилу, а також плоский магнітний край для підключення до iPad для заряджання. Він працює з iPad Pro 12,9 дюйма (3-го, 4-го, 5-го та 6-го покоління); iPad Pro 11 дюймів (1-го, 2-го, 3-го та 4-го покоління); iPad Air (4-го та 5-го покоління); та iPad mini (6-го покоління).

Apple Pencil (1-го покоління), випущений ще в 2015 році, як і раніше, залишається корисним інструментом. І часто продається. Це відмінний вибір для власників iPad (10-го покоління та старше). Старий Apple Pencil не має плоского краю і магнітного з’єднання з iPad, і він заряджається через роз’єм Lighting.

Інший варіант – доступний Apple Pencil USB-C, випущений минулого року з обмеженим списком функцій, але, звичайно, із зарядкою через USB-C.

Щоб допомогти Вам з вибором олівця, перегляньте інформацію про сумісність Apple та інші відомості на сайті Apple.


Magic Keyboard

Нова клавіатура Magic Keyboard для iPad Pro оснащена великим скляним трекпадом із тактильним зворотним зв’язком.
Apple нарешті оновила клавіатуру Magic Keyboard для iPad, на яку вона заслуговує. Новий аксесуар для клавіатури включає алюмінієву підставку для рук, збільшений трекпад і ряд функціональних клавіш.

Враховуючи великий редизайн, нова клавіатура Magic Keyboard для iPad сумісна лише з iPad Pro M4.

Magic Keyboard для iPad Pro отримала спеціальний ряд функцій

Apple заявляє, що нова клавіатура Magic Keyboard «повністю перероблена», щоб зробити її тоншою та легшою. Вона зберігає плаваючу консольну конструкцію, що дозволяє регулювати кут огляду дисплея iPad. Спеціальні 14-рядні функціональні клавіші забезпечують швидкий доступ до елементів керування яскравістю екрана, гучністю та відтворенням мультимедіа.

Ви також отримуєте набагато більш просторий скляний трекпад із тактильним зворотним зв’язком. Ці покращення гарантують, що новий трекпад стане великим кроком уперед порівняно з обмеженою пропозицією Magic Keyboard поточного покоління для iPad Pro.

Apple заявляє, що нова клавіатура Magic Keyboard для iPad Pro має міцну кришку, яка забезпечує достатній «захист спереду та ззаду». Але лише підставка для рук алюмінієва.

Apple також анонсувала новий чохол Smart Folio для iPad Pro. Як і Magic Keyboard, вона кріпиться за допомогою магніту та підтримує кілька кутів огляду.

Як і в попередній версії Magic Keyboard, тут є наскрізний порт USB-C для заряджання акумулятора iPad при використанні аксесуара-клавіатури.

Нова клавіатура Magic Keyboard доступна в чорному та білому кольорах. Обидва варіанти оснащені алюмінієвою підставкою для рук того ж кольору, що є ще одним ключовим оновленням, порівняно з поточною моделлю. Аксесуар-клавіатура сумісний лише з iPad Pro M4, але не з iPad Air M2.

Ціни починаються від 299 доларів за 11-дюймову модель та від 349 доларів за 13-дюймовий варіант.


Final Cut Pro 2

Final Cut Pro 2 для iPad тепер є багатокамерною студією звукозапису

Минулого року Apple випустила Final Cut Pro для iPad, який дозволяє користувачам записувати, професійно редагувати та експортувати відео з тонкого та легкого планшета. Весь інтерфейс був перебудований з нуля довкола мультитач-введення. Всього через рік програма отримала нові потужні функції, які просувають версію програми для iPad вперед.

Live Multicam дозволяє режисерам перемикатися між трансляціями з камер в реальному часі з чотирьох iPhone або iPad, одночасно записуючи безпосередньо на часову шкалу Final Cut. Це «відкриває нові робочі процеси з відео», — каже Хуей.

При виробництві на базі iPhone та iPad це значно зменшує труднощі між незалежним записом відео на чотирьох окремих пристроях, імпортом відзнятого матеріалу та редагуванням через кілька годин.
Powering Live Multicam — це новий додаток для iPad та iPhone під назвою Final Cut Camera. З iPad режисера Ви можете віддалено керувати фокусуванням, експозицією, балансом білого та багато іншого. Його також можна використовувати як окрему програму для запису відео з більш точним ручним керуванням, ніж те, що Apple може розмістити у звичайному додатку “Камера”.

Інші покращення Final Cut Pro 2 для iPad включають зберігання файлів проекту на зовнішньому диску завдяки порту Thunderbolt iPad Pro. За словами Хуея, фінальний рендеринг відбувається «до двох разів швидше за M1» на новому iPad Pro з M4, анонсованому на тому ж заході. M4 також забезпечує “до чотирьох разів більше потоків відеоматеріалів ProRes RAW”, що значно збільшує пропускну здатність для редагування високоякісного відео.

Final Cut Pro для Mac отримав потужну корекцію кольору за допомогою штучного інтелекту
Ці оновлення також полюбили Mac. Хоча під час заходу про це не повідомлялося, у прес-релізі Apple Newsroom наводяться деякі подробиці.

Корекція кольору стала простішою завдяки новій кнопці «Поліпшити світло та колір». Згідно з прес-релізом, натискання на неї – це ярлик для покращення «кольору, кольорового балансу, контрастності та яскравості за один простий крок, який оптимізований для SDR, HDR, RAW та носіїв з лог-кодуванням». Професійна корекція кольору вимагає багатьох років навичок і великого окоміру — ця функція пропонує легку відправну точку для тих, у кого менше досвіду.

Ви також можете легко перетягнути корекцію кольорів, зроблену для одного кліпу, на інші кліпи на тимчасовій шкалі. Щоб зміни було легко ідентифікувати, Ви можете надати кожному налаштуванню окреме ім’я — наприклад, «Сепія», «Висока контрастність», «Ненасичені червоні» тощо.

ШІ тепер заповнює прогалини, коли Ви уповільнюєте кліп у порівнянні з його початковою швидкістю. “За допомогою Smooth Slo-Mo кадри відео інтелектуально генеруються і змішуються”, – йдеться в прес-релізі. Це означає, що уповільнення сегмента відео до 80% від вихідної швидкості буде виглядати більш природним і менш уривчастим.

Для використання цих нових функцій потрібний Mac із процесором Apple. Ці оновлення, а також Final Cut Pro 2 для iPad та Final Cut Camera, будуть доступні цієї весни.

Final Cut Pro для iPad коштує 4,99 доларів на місяць або 49,99 доларів на рік; Final Cut Pro для Mac можна придбати одноразово за 299,99 доларів США. Final Cut Camera буде доступна безкоштовно.


Як купити техніку Apple із США?

Замовити будь-який товар зі США можна 2 способами:

  1. Самостійно використовуючи адреси наших складів USAinUA у США.
  2. За допомогою наших менеджерів USAinUA, які зроблять покупку за Вас та доставлять до Вашої оселі:
    • Передайте нам USAinUA посилання на товар, доставку якого, бажаєте порахувати.
    • Вкажіть свої контакти для зв’язку, куди ми можемо надіслати Вам розрахунок.
    • Оплатіть товар через особистий кабінет, який ми вже створили для Вас.
    • Вкажіть свої реквізити для доставки по Україні.

З повагою, команда USAinUA

Залиште відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Instagram

Окуляри GUESS FACTORY Brown Navigator Unisex Sunglasses за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #окуляри #sunglasses ...

Окуляри POLAROID Polarized Green Browline Men`s Sunglasses за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #окуляри #sunglasses ...

Окуляри GUESS FACTORY Smoke Mirror Teacup Ladies Sunglasses за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #окуляри #sunglasses ...

Окуляри CALVIN KLEIN Grey Gradient Oval Ladies Sunglasses за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #окуляри #sunglasses ...

Даруємо 100 грн на першу доставку.