Даруємо 100 грн на першу доставку

0800 330 317 Замовити доставку

Коли не буде світла – як пережити блекаут в сучасному світі ? Як обрати і доставити генератори чи портативну станцію EcoFlow чи BLUETTI із США чи Європи?

У зв’язку з регулярними відключеннями світла надзвичайно зріс попит на альтернативні джерела живлення. На разі приходить дуже багато запитів від клієнтів, що краще купити ? Як живити домівки ? Як користуватися інверторами ?, що підійде для моєї домівки, який ліхтарик обрати? Томи ми зібрали всю інформацію, що б можна було визначитися, що саме варто купувати у Вашому випадку. Вибачаємося що інформація може бути не дуже структурована, оскільки отримуємо постійні фітбеки від клієнтів і додаємо інформацію.

Повер банки.

Ми звикли, що повер банк це гаджет для підзарядки телефону, але на разі виробники почали виробляти повер банки, які можуть заряджати також і ноутбуки з потужністю 65-100 ватт.

На що саме потрібно звертати увагу ?

Перше це ємність акумулятора. В середньому ємність акумулятора ноутбуку від 5 мАч до 8 тис мАч, телефону 2000 – 3000 мАч, тому коли ми обираємо повер банк на 10000 мАч, це означає, що можна буде зарядити 3 рази телефон і 1 раз ноутбук. Треба зауважити, що не завжди фактична потужність повер банку відповідає вказаній на коробці. Як наші клієнти відмітили, якщо повер банк дешевий і невідомого бренду, то вказаний показник можна ділити на 2 (вказано 10 тис, фактично 5), тому купуючи такі повербанки треба брати це до уваги. З повер банками популярних брендів, така тенденція не спостерігається.

Кращі моделі павер банків по відгукам клієнтів.

В зв’язку з ростом потужності набирає популярність живлення роутера від повер банку. Здебільшого у вашого інтернет провайдера встановлені блоки живлення, або безперебійне живлення і коли не має світла інтернет працює ще від 2 до 8 годин і для підключення до мережі Вам достатньо заживити роутер, щоб він роздавав wi-fi. Повер банк має вихідну потужність від 2 до 5 вольт, наш з вами роутер може працювати від 220, або 12 вольт. Все що нам потрібно, це підняти потужність повер банка від 2-5 волт до 12 і під’єднати його до роутера. Для цього нам знадобиться.

  • Кабель USB-A
  • МТ3608 перетворювач 5В -> 12В
  • Штекер живлення роутера 5.5X2.1, 12В
  • Два провода для 12В, 0.5А
  1. Беремо USB кабель і обрізаємо з однієї сторони штекер USB-A, зачищаємо проводи і знаходимо “фазу і нуль”, як правило червоний фаза і чорний нуль.
  2. Припаюємо зачищені контакти до нашого перетворювача МТ3608 (сторона IN) згідно вказаних позначок “+”, та “-” з дотриманням полярності. (Відповідно, якщо червоний це фаза, то “+”, а чорний “-“).
  3. Встановлюємо регулятор (болтик) на платі МТ3608 до напруги 12В (Для цього беремо тестер і повертаємо регулятор проти часової стрілки, поки значення не буде 12В, це десь 9-10 обертів).
  4. З іншого боку приєднуємо 2 проводи до штекеру живлення роутеру 5.5X2.1 і припаюємо 2 кінця проводу до іншого боку нашої плати МТ3608 (сторона OUT) з дотриманням полярності.
  5. Кабель готовий, під’єднуємо до роутера і вмикаємо повер банк.

Ліхтарики.

Для освітлення кімнати можна використовувати свічки, або телефон, але як показує практика це не практично. На разі дуже багато багатофункціональних акумуляторних ліхтарів в ціновій пропозиції до до 20 доларів, які ви зможете заряджати від мережі і використовувати для освітлення і зарядки гаджетів (як повер банк), це буде значно безпечніше ніж свічки і більш економічно.

Частіше всього клієнти обирають:

Інвертори з 12 вольт на 220 вольт.

Також набирають популярність інвертори з 12 на 220 вольт, який можна живити від автомобільного акумулятора, або альтернативного джерела живлення – 12 вольт. Вартість інвертора залежить від його потужності (кількість Ватт).

Як обрати інвертор ?

Перше, що потрібно визначити, це які прилади Ви хочете запитати, після чого визначити їх потужність. На кожному приладі є інформація по потужності приладу (наприклад мікрохвильовка 800 ватт), тому для її живлення потрібен інвертор мінімум на 1000 ватт +, але потрібно брати до уваги фактор фактичної потужності і вказаної на коробці. По прикладу з повербанками, краще всього на без брендові інвертори з Китаю ділити потужність на 2, тому якщо потрібно запитати прилад потужністю 800 Ватт, то краще брати інвертор на 1600 Ватт.

Друге, не менш важливе питання, який акумулятор взяти для живлення інвертора?

Ми підрахували, що базовий автомобільний акумулятор на 70А буде живити ноутбук 9 годин, тому актуальність інвертору в домашніх умовах сумнівна, оскільки потрібно купити інвертор, акумулятор (якщо його не має), а також якось заряджати сам автомобільний акумулятор (ставити назад в авто), чи купувати зарядку для акумулятора. Тому обираючи інвертор потрібно розуміти, що живлення побутових приладів таким методом, дуже сумнівне і інвертор краще використовувати в авто (коли Ви їдете і проводите зарядку всього, що потрібно), або питати прибори з малою потужність (зарядка фонариків, ноутбуків).

Один із клієнтів поділився своїм досвідом, як намагався запитати газовий котел через інвертор (автомобільний акумулятор 12 вольт – далі інвертор 12 – 220 вольт), але котел не працював, оскільки для його коректно роботи потрібен інвертор з “чистим синусом”. Інвертори даного типу дорожчий і після підрахунків витрат, клієнт просто купив портативну станцію і вирішив свої питання. Більш детально про портативні станції ми розповімо далі.

Популярні моделі:

Газові обігрівачі

Майже не відомі для нас гаджети, але в США доволі популярні. Головна особливість в тому, що Ви можете під’єднати даний обігрівач до газового балону з пропаном і обігрівати потрібне приміщення.

Переваги газових обігрівачів.

  • Ціна – середня вартість обігрівача 50-180 доларів, це значно дешевше будь яких альтернативних обігрівачів.
  • Компактність – середня вага обігрівача 3-5 кг і габарити трішки менші мікрохвильовки.
  • Після блекауту можна буде використовувати на природі для обігріву в будь який час.
  • Не має чадного газу, данні обігрівачі мають закритий контур, тому не мають чадного газу, але все ж виробник рекомендує використовувати у провітрюваному приміщенні.

Мінуси газових обігрівачів.

  • Безпека – при використанні газу потрібно бути обережним і дотримуватися всіх правил безпеки, якщо у Вас є діти, то краще відкласти купівлю обігрівача і обрати більш безпечні способи обігріву.

Приклади обігрівачів і аксесуарів до них.

Портативні станції живлення.

Для США і Європи портативні станції живлення не є якоюсь новинкою. Їх частіше всього використовують в домах на колесах, пікніках, або поїздках за місто, де не має світла, або портативно і швидко потрібно зарядити багато пристроїв, наприклад таких як телефони, коптери, акумулятори для коптерів, фотоапаратів, тощо.

Брендів дуже багато, але ми би виділили декілька, які спеціалізуюся на цьому: Bluettipower та Ecoflow.

Мінуси і плюси портативних станцій живлення іх США і Європи.

  • Перший і дуже важливий фактор, це країна походження портативної станції. Якщо ми оберемо товар в США, то він буде розрахований на вхідне живлення 110 вольт, тому заряджати його доведеться від пристрою з номіналом 110 вольт (в наших мережах, як ми знаємо 220 вольт 50 гц), якщо ж обрати товар в Європі, то він зразу буде розрахований на вхідну потужність 220 вольт і не треба буде ніяких перехідників.
  • Другий наявність європейських розеток. Треба розуміти, що замовляючи товар із США, він буде мати тільки американські розетки і для живлення пристроїв потрібен буде перехідник на вилку, який коштує, в середньому 1 долар. Якщо ви плануєте заряджати наприклад телефони і ноутбуки, то в більшості випадків у Вас буде вилка США і не потрібно буде купувати перехідник.
  • Третій заряджання станції. Після того як ви використали заряд станцію потрібно зарядити. Якщо це версія із Європи, то її можна просто увімкнути в мережу і все, але якщо товар із США, то вхідна потужність повинна бути 110 вольт, а не 220 вольт.

Чому клієнти обираю портативні станції живлення із США, не дивлячись на всі мінуси?

Перше і саме головне, це ціна.

Вартість однакових моделей в США і Європі буде різна, наприклад, базовий EcoFlow RIVER Portable Power Station 288Wh  коштує 199$ (іноді магазин дає знижку і його вартість 159$), в той же час в Європі такий коштує 499 євро.   (різниця 300 доларів).

Наявність перехідників і альтернативних способів зарядки.

Портативну станцію із США можна заряджати:
  • Від мережі 110 вольт.
    Який вихід для заряджання пристрою ? Купити будь який перетворювач напруги з 220 вольт на 110 вольт. Середня вартість якого буде 10$-25$ доларів. Таким чином Ви зможете увімкнути перехідник в мережу 220 вольт, а в перетворювач вже підключити зарядну станцію. Можливо не наскільки зручно, але дешево. Знайти такий перехідник дуже просто задавши запит в гугл, або олх, пром юа – “Перетворювач напруги 220V на 110V”. При виборі варто також дивитися на потужність, якщо для заряду повер станції потрібна потужність 500 ватт, то перетворювач потрібен мінімум на 500 ватт, а краще на 10% більше від фактичної потужності вашої портативної станції. (Дізнатися вхідну потужність можна написавши запит в гугл, або просто подивитися на прилад, ця інформація завжди вказана на блоці живлення, або на вході підключення кабелю до вашого пристрою). (Середній термін заряду від мережі 1 година для пристрою потужністю 700 ватт брендів Bluettipower, Ecoflow).
  • сонячної панелі 12 вольт до 10 А. Якщо у Вас є сонячні панелі, то можна підключити і живити станцію від панелей, або купити в будь якому радіо магазині блок живлення з 220 волт на 12 вольт зі штекером сонячної панелі. Якщо такого блоку зі штекером не знайдено, то його можуть зробити на будь якому радіо ринку за 5-10 доларів і Ви зможете заряджати пристрій від нашої мережі. (Середній термін зарядку 3-4 години).
  • прикурювача в авто. Якщо у Вас є авто, то Ви можете в дорозі заряджати портативну станцію і використовувати її заряд по приїзду додому. (В середньому портативна станція на 700 Ватт від Bluettipower, Ecoflow заряджається 3 години).

Посилання на портативні станції EcoFlow із США.

Всі моделі EcoFlow

Портативні станції з Європи. Якщо Ви не хочете заморочуватися перехідниками, зразу мати європейські розетки і готові заплатити на 30-50% більше від вартості товару в США, то Ви можете обрати потрібну павер станцію тут:

Станції EcoFlow з Європи

Офіційний сайт ecoflow
Офіційний дистриб’ютор amazon

Всі моделі EcoFlow:

EF ECOFLOW RIVER 2 Portable Power Station 256Wh
EF ECOFLOW Tragbare Powerstation RIVER 2 MAX, 512 Wh

Офіційний сайт ecoflow
Офіційний дистриб’ютор amazon

EcoFlow RIVER Pro Portable Power Station 720 Wh

Офіційний сайт ecoflow
Офіційний дистриб’ютор amazon

EF ECOFLOW Tragbare Powerstation RIVER 2 Pro, 768 Wh

Офіційний дистриб’ютор amazon

ECOFLOW Portable Power Station (EFDELTA) UPS 1260 Wh

Офіційний сайт ecoflow
Офіційний дистриб’ютор amazon

Станції BLUETTI з Європи

Всі моделі BLUETTI

Офіційний сайт BLUETTI

BLUETTI Portable Power Station EB3A, 268 Wh

Офіційний сайт bluettipower
Офіційний дистриб’ютор amazon

BLUETTI EB55 Powerstation 700 W/537 Wh

Офіційний сайт bluettipower
Офіційний дистриб’ютор amazon

BLUETTI Portable Powerstation EB70, 716Wh

Офіційний сайт bluettipower
Офіційний дистриб’ютор amazon

Альтернативні бренди

Який краще бренд Bluettipower, Ecoflow ?

Всі бренди добре себе зарекомендували і який би ви не взяли, то будете задоволені на 100%.

Як краще обрати ?

Якщо ви хочете просто заряджати ваші гаджети, ноутбуки і ліхтарики, то ми рекомендуємо взяти такі станції до 300 Ватт.

EF ECOFLOW RIVER 2 Portable Power Station 256Wh
BLUETTI Portable Power Station EB3A, 268 Wh

Офіційний сайт bluettipower
Офіційний дистриб’ютор amazon

Для базового живлення квартири ми би рекомендували станції з потужністю від 700 Ватт, наприклад.

EcoFlow RIVER Pro Portable Power Station 720 Wh

Офіційний сайт ecoflow
Офіційний дистриб’ютор amazon

EF ECOFLOW Tragbare Powerstation RIVER 2 Pro, 768 Wh

Офіційний дистриб’ютор amazon

ECOFLOW Portable Power Station (EFDELTA) UPS 1260 Wh

Офіційний сайт ecoflow
Офіційний дистриб’ютор amazon

BLUETTI EB55 Powerstation 700 W/537 Wh

Офіційний сайт bluettipower
Офіційний дистриб’ютор amazon

BLUETTI Portable Powerstation EB70, 716Wh

Офіційний сайт bluettipower
Офіційний дистриб’ютор amazon

Як використовувати портативну станцію ?

Якщо ми кажемо про станції до 300 Ватт, то тут все зрозуміло, підключаємо наші гаджети і заряджаємо. Якщо Ви обрали станцію від 700 Ватт, то її можна підключити прямо в мережу вашої квартири через звичайний кабель (вилка – вилка), де один кінець проводу ви вмикаєте в будь яку розетку вашої квартири, а іншу частину в розетку портативної станції. Це не штатне використання пристрою і сумнівне підключення до мережі і якщо є змога, то так краще не робити, але в критичній ситуації, як нас завірили наші клієнти – все працює.

УВАГА! дуже важливо ДО підключення станції до мережі Вашої квартири вимкнути відний автомат, тому що якщо це не зробити:

  • ваша станція буде намагатися живити весь будинок.
  • після ввімкнення світла в мережі буде замикання і в кращому випадку ваша портативна станція згорить, тому дуже важливо від’єднуватися від центральної мережі в разі живлення від станції.

Чому газовий котел не працює від EcoFlow RIVER Pro BLUETTI Portable Powerstation ?

При такому підключенні EcoFlow чи BLUETTI газовий котел працювати НЕ БУДЕ, тому що портативна станція працює по принципу генератора і має 2 фази і для коректної роботи “капризних” приладів Вам потрібно буде заземлити одну із фаз.

Для цього краще звернутися до кваліфікованого електрика, після чого він підскаже як краще це зробити, під’єднатися до вашого розподільчого щита, чи достатньо буде перехідника з землею від вашої розетки.

Як показали себе портативні станції у реальному житті?

Більшість клієнтів купує EcoFlow RIVER Pro або BLUETTI EB70 716Wh, фактично вони однакові, тільки різні бренди, єдина відмінність, що до EcoFlow RIVER Pro в майбутньому ви зможете додавати додаткові станції, так як вони всі між собою сумісні. Зібравши відгуки клієнтів можемо про резюмувати для станцій до 716Wh, що при ввімкнені в мережу цих станції достатньо для всіх електроприладів в квартирі (крім індукційної плити і електро чайника). Всі прилади можна вмикати, але потрібно розуміти, що чим більша потужність приладу, тим швидше розрядиться портативна станція, тому можна зразу все не вмикати, а міняти по черзі.

На скільки вистачає портативної станції 716Wh ?

При активному використанні світла в квартирі, холодильнику, роутеру, ноутбуку, телефону, газового котлу і окремо пральної машини вистачає на 4 години і ще залишається 30% заряду батареї. З пральною машиною складніше в експлуатації, так як дуже поганий напір води, тому використовувати її чи ні кожен вирішує сам.

Що не варто вмикати в квартирі під час живлення станції ?

  • Електро чайник, в середньому базовий чайник на 1200-1800 Ватт, тому навіть якщо все вимкнути, то вода буде грітися в чайнику 20 хв, або ж портативна станція піде в помилку. Якщо не має змоги підіграти воду іншими способами, то краще купити не великий чайник на 500 Ватт.
  • індукційна плита, в середньому потужність таких плит від 2квт, тому буде постійна помилка у використанні. Для того що б користуватися потужними пристроями потрібно брати портативні станції не на 716Wh, а хоча б 2016Wh.
  • мікрохвилівка, базова потужність мікрохвильовки близько 800 Ватт, тому ми спробували ставити меншу потужність мікрохвильовки (наприклад 500 Ватт), але після підігріву 6 хв їжа була ледве тепла, тому краще використовувати інші способи підігріву (газові горілки, чи плитки меншої потужності).
  • кавомашина, зазвичай має потужність 1300-1800 Ватт і не працює з пристроєм до 716Wh, тому якщо ви не можете жити без кави, то краще купити більш потужну станцію, або маленьку кавомашину до 700 Ватт.

Висновок

Портативна станція це краще рішення для квартири яка задовольнить більшість ваших потреб, а у разі купівлі потужності від 700 Ватт то і в загалі всі. Вона не потребує спеціальної підготовки, інтуїтивно зрозуміла для дітей і батьків, не потребує бензину і не має шкідливих вихлопів, для використання все що потрібно, це вимкнути ввідний автомат і вставити штекер в розетку. Єдиний мінус – це ціна.

Генератори.

При купівлі генератора дуже важливо подивитися на вихідну потужність, тому що купуючи генератор в США більшість йде на 110-120 вольт і ви не зможете живити необхідні прилади. Також в США є генератори на 220 вольт, але зазвичай це генератори від 5 кВт, тому рекомендуємо перевіряти вольтаж при купівлі товару.

Які генератори є ?

Інверторні до 1.2 кВт.

Дуже хороше рішення для живлення батарей, не великих будинків, або квартир. Вага такого генератора 12-16 кг, бак розрахований на 2.5-3 літри і витрати палева 0.3-0.5 л / год. Ідеально підходить для живлення мало потужних приладів.

Моделі які часто купують:

Бензинові.

В середньому ходова потужність таких генераторів 2.8 кВт – 5 кВт, середня вага від 30 до 50 кг, витрати палива 2.5-3.5 літри в годину. Краще використовувати в живленні будинку або складів. В середньому розраховані на 4 години робити, після чого потрібен відпочинок.

Моделі які часто купують:

Газові.

Це генератори які використовують газ для згорання вони більш економічні, мають вагу від 50 до 100 кг. На відмінно від бензинових мають більшу, але є більш економічні і потужними при використанні.

Моделі які часто купують:

Дизельні.

генератори даного типу зазвичай йдуть від 7 кВт +, мають вагу 150-300 кг, складі в обслуговуванні і “капризні”, використовуються на підприємствах, так як мають не тільки мережу 220 вольт, а і 380 вольт, завдяки чому можна живити станки і приладів з великим споживанням енергії.

Моделі які часто купують:

Який краще купити ?

Вам потрібно визначитися, яка саме потужність приладів, які потрібно постійно живити (одномоментно), в цілому як показує практика краще брати маленькі інверторні генератори, або бензинові генератори до 3-5 кВт, їх більш чим достатньо для приватного будинку і не потрібно гнатися за більш потужними генераторами.

Мінуси генераторів.

Шумність – в середньому інверторний генератор “шумить” на 60дБ, бензиновий і дизельний 90-120дБ.
Чадний газ – кожен генератор має вихлоп, тому його категорично не можна ставити в кімнаті, або в середині будинку. Такий генератор можна ставити на балконі, або на вулиці.
Обслуговування – в середньому кожні 200 годин потрібно робити технічно обслуговування генератору і міняти масло, якщо ви не готові це робити, то генератор довго не пропрацює.
Витрати палива – для генераторів від 3кВт середні витрати 3 літри на годину, ціна палива на заправці всім відома.

Як замовити товар із США чи Європи ?

Для замовлення просто оберіть потрібний товар, скопіюйте посилання з строки браузера і відправте на розрахунок через форму на сайті USAinUA

Ви можете обрати і доставити в Україну будь який товар, з США чи Європи, наші менеджери самостійно оберуть оптимальний маршрут доставки і нададуть рахунок в особистому кабінеті. Ви можете розрахувати будь яку кількість товарів і сплатити обраний.

P.S. Всі розрахунки безкоштовні і не вимагають оплати, тому Ви можете розрахувати всі моделі, які вас цікавлять.

Крок 1

Для розрахунку переходимо на сайт доставки товарів із США в Україну USAinUA. Натискаємо зелену кнопку “розрахувати замовлення” або “замовити доставку”.

Крок 2

Вставляємо у форму раніше скопійоване посилання на обрану нами модель, в цьому посиланні вже буде збережено колір бажаного товару та обсяг пам’яті та натискаємо “надіслати” заявку.

Крок 3

Переходимо в особистий кабінет і протягом 7-10 хвилин менеджери здійснять розрахунок купівлі та доставки обраного товару зі США до України.

Крок 4

Сплачуємо замовлення, або обираємо інший товар для розрахунку.

Якщо ми не змогли Вам допомогти і у Вас залишилися питання, то Ви можете зв’язатися з нами через онлайн чат, пошту або за телефонами, вказаними на нашому сайті. Завантажити мобільний додаток можна тут для goolge та тут для apple.

Надіємося, що ми змогли відповісти на базові питання і це Вам допоможе у вирішенні Ваших проблем.  Тримаємо стрій, все буде Україна.

Залиште відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Instagram

Лонгслів columbia Women`s Calico Basin™ Flannel Long Sleeve Shirt за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #columbia #longsleeve #лонгслів ...

Пуловер columbia Women`s Benton Springs™ Half Snap Fleece Pullover - Plus Size за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #columbia #pullover #пуловер ...

Футболка columbia Men`s Men`s Wintertrainer™ Graphic T-Shirt за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #columbia #tshirt #футболка ...

Лонгслів columbia Men`s PFG Terminal Tackle™ Carey Chen Long Sleeve Shirt за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #columbia #longsleeve #лонгслів ...

Даруємо 100 грн на першу доставку.