Даруємо 100 грн на першу доставку

0800 330 317 Замовити доставку
Apple Vision Pro і Meta Quest 3 (ліворуч і праворуч відповідно) поєднують віртуальне та реальне й використовують відстеження рук. Але є багато відмінностей: у Vision Pro є акумулятор. У Quest 3 є контролери.

Meta Quest 3 за 500$ і Vision Pro від Apple за 3500$ здаються дуже різними, але водночас дуже схожими; це просто залежить від того, як Ви на них дивитеся.

Пристрої VR і AR існують у наших життях вже багато років, але для багатьох людей рішення надіти іммерсивний пристрій є все ще досить новим. Apple – остання компанія, що увійшла до VR-простору, де Meta, також відома як Facebook, знаходиться вже майже десять років. Meta Quest 2 була найулюбленішою VR-гарнітурою багатьох людей із коли-небудь створених, і вона була доступною за ціною. Але і Quest 3, і Vision Pro являють собою ідеї, які впливатимуть на ринок довгі роки.
Vision Pro, який виглядає як iOS-пристрій у формі гарнітури змішаної реальності, здається початком абсолютно нової пропозиції. Його дисплеї просто фантастичні, як багатозадачність додатків. Відстеження очей і рук, а також робота з FaceTime та іншими функціями за допомогою віртуальних аватарів Persona можуть здатися одкровенням.

Але якщо Вам потрібно щось доступне за ціною, яке можна використовувати для ігор у змішаній реальності або фітнесу прямо зараз (з деякими перевагами, пов’язаними з роботою), вибором має стати Quest 3 практично для всіх. І ось чому.

Vision Pro і Quest 3 використовують зовнішні камери для відображення реальності на внутрішніх дисплеях гарнітури, поєднуючись із віртуальними екранами та об’єктами.

Змішана реальність: віртуальне різною мірою поєднується з реальним


Meta Quest 3 та Apple Vision Pro – це автономні VR-гарнітури з можливостями передачі змішаної реальності. Ці гарнітури, схожі на окуляри, які щільно прилягають до обличчя, оснащені безліччю камер зовні, які фіксують реальний світ і показують його на дисплеях усередині. Віртуальні дисплеї, ігри та навіть 3D-об’єкти можна накладати поверх реального світу. Кожна гарнітура використовує глибини датчики для точного зіставлення реального простору з віртуальними об’єктами.

Якість кольорової камери Quest 3 набагато краща, ніж у чорно-білої камери Quest 2, але зображення, як і раніше, нечітке і дещо спотворене. 3D-відео досить гарне, щоб бачити речі навколо Вас і перевірити повідомлення на телефоні або годиннику — але Вам, можливо, доведеться трохи примружитися. Однак користувачі відгукуються, що досить все ж таки досить складно побачити екран ноутбука.

Камери Vision Pro набагато чіткіші і досить гарні, щоб короткочасно використовувати телефон через гарнітуру. Однак вони все ще не такі гарні, як Ваш власний зір, а мікро-OLED-дисплеї Apple мають невелике розмиття зображення.

Meta і Apple дозволяють програмам переміщатися реальним світом, але Quest 3 може запускати тільки одну програму одночасно, якщо Ви не використовуєте браузер і 2D-додаток. Vision Pro може одночасно працювати з багатьма програмами, що робить його більш схожим на справжній офісний інструмент.

Але гарнітура Apple поки що не особливо використовує розміри Вашого реального світу для занурення в змішану реальність, навіть незважаючи на те, що вона постійно пінгує Ваш простір. В основному він використовує 2D вікна, хоча такі програми, як Jigspace, DJay і настільні 3D-ігри, показують, як все може розвиватися далі. У Quest 3 є кілька ігор змішаної реальності, фітнес-додатків та творчих інструментів, які перетворюють стіни та підлоги на портали та ігрові майданчики, але їх не так багато. Апаратне забезпечення Apple краще, але жодна гарнітура не використовує можливості змішаної реальності максимально. Passthrough в основному корисний для того, щоб допомогти Вам побачити простір навколо себе, не відчуваючи себе замкнутим.

Meta Quest 3 (ліворуч) і Apple Vision Pro (праворуч) обидва підтримують змішану реальність, але ціна та найкращі характеристики обох пристроїв сильно відрізняються.

Робота


Модніший Vision Pro від Apple має перевагу, коли справа доходить до відчуття чіткості монітора на Вашому обличчі. Ці яскраві дисплеї micro-OLED роблять проектований екран MacBook, будь-який 2D-додаток, фотографії або відео чудовим. Але Vision Pro обмежує Вас одним віртуальним монітором Mac одночасно незалежно від того, наскільки потужний Ваш Mac. Дивно, але Quest 3 може працювати з кількома моніторами з Mac (або ПК з Windows) з такими програмами, як Immersed, та Meta’s Horizons Workrooms також може задовольнити ці потреби. Обидві гарнітури також підтримують підключення Bluetooth-клавіатур та трекпадів.

Однак це лише використання гарнітури як дисплей для комп’ютера. У довгостроковій перспективі Vision Pro має доступ до тисяч програм iOS. Їх можна відкрити та використовувати у багатозадачному режимі всюди навколо Вас. Ще є Siri та інші сервіси Apple, які переважно працюють так само, як на iPad або iPhone. Дзвінок FaceTime? Збільшити? Зменшити? Microsoft Office? Епл Мьюзік? Легко!

Плаваючі робочі монітори та додаткові програми для iOS у Vision Pro легкі у використанні, а роздільна здатність дисплея просто чудова.

У Meta також є колекція 2D-програм, включаючи програми Microsoft Office, але ОС Quest не є частиною екосистеми Google. Вам потрібно входити до програм по одному або знаходити програми Facebook, до яких можна підключитися. Цей процес далеко не такий гладкий. Але в гарнітурі Apple теж є безліч помилок першого покоління.

Багатозадачність Vision Pro є величезною перевагою. Програми можна відкривати одночасно всюди, що робить операційну систему гнучкішою, ніж у Quest.

Ігри. Quest – ігрова консоль VR, Vision Pro поки що – ні.


Багато дітей використовують Quest 2 для Gorilla Tag, Beat Sabre та багатьох інших ігор. Це ігрова консоль. Meta вклала кошти у розробку сотень ігор, і існує безліч чудових із них. Гарнітури Quest також можна підключати до ПК з Windows та грати в ігри Steam VR, такі як Half-Life Alyx. Quest 3 краще призначений для цього, ніж його попередник завдяки покращеним дисплеям і бездротовим з’єднанням. Ціна на гарнітури Quest аналогічна ігровим консолям: від 250 $ до 500 $ (з додатковою платою за додаткове вбудоване сховище).

Air PoolBar для Apple Vision Pro розміщує цілий більярдний стіл у вашій кімнаті: він показує, як відстеження рук може працювати в 3D-іграх, але все ще є багато відставання порівняно з Quest 3.

На даний момент у Vision Pro є кілька ігор, але жодну з них ми б не назвали приголомшливою. Деякі з них, такі як активна гра Synth Riders (також на Quest) та розумна гра-головоломка BlackBox, показують, які ігри можуть бути на Vision Pro. Але як входи гарнітура підтримує лише відстеження очей та рук. На даний момент вони добре працюють для перегляду веб-сторінок та взаємодії з ОС, але меншою мірою для захоплюючих ігор. Meta Quest 3 має відстеження рук, так і вбудовані контролери, що дуже допомагає в іграх. Контролери чудово підходять для високошвидкісних дій, таких як Beat Sabre, та мають корисну вібровіддачу. Відстеження рук – зворотний бік Vision Pro: воно не дуже зручне для перегляду сторінок, але краще в 3D-іграх, що використовують вхідні дані.
Vision Pro та Quest 3 можуть грати у 2D-ігри на віртуальних великих екранах з парними контролерами: Quest 3 має Steam Link та хмарні ігри Xbox, але Vision Pro обмежений Apple Arcade, iOS та всім, що Ви можете запускати з MacBook.

Не купуйте Vision Pro для ігор. Для цього існує Quest 3.

Фітнес


Останнім часом багато користувачів стали шанувальникакми VR-фітнесу. «Надприродне» – VR фітнес додаток, програма танців та боксу на основі підписки, в якій використовуються голограми справжніх тренерів та пар з Apple Watch для вимірювання серцевого ритму, є частиною їх повсякденного життя. Багато людей використовують Quest як фітнес-пристрій головним чином тому, що ці додатки для активних вправ широко поширені. Quest може виконувати базове відстеження активності, яке підключається до iOS та Android.

Для багатьох Quest 3 практично повністю став фітнес-пристроєм. Це роль, яку Vision Pro зараз не може виконати, тому що програм та підтримки екосистеми фітнесу просто немає.

Для Vision Pro є кілька активних програм: наприклад, Synth Riders — танцювальна та музична гра, але вона також доступна в Quest. Використання тільки рук означає відсутність вібруючого тактильного зворотного зв’язку, який користувач отримує за допомогою контролерів Meta і який є ключем до повідомлення їм, коли вони вражають цілі. Вага Vision Pro і акумулятор також роблять його менш підготовленим до фітнесу. У магазині програм Vision Pro є кілька програм для медитації, тому усвідомленість – це область для зростання. Тим не менш, Quest 3 набагато орієнтованіший на фітнес.

Відео


Для програвання фільмів, особистих відео або будь-якого відео Apple Vision Pro є справжнім відкриттям. Якщо Ви знайдете зручну посадку для гарнітури, її дисплеї створять відчуття кіно. Quest 3 також може відтворювати відео, але дисплей Quest 3 гірший, ніж у телефону чи iPad. Тим часом Vision Pro кращий навіть за телевізор. Фільми здаються особливими, Ваші власні відео дивовижні. Apple також має багато інших партнерів з потокового мовлення: Apple TV, Amazon Prime Video, Paramount Plus, Max, Disney Plus, а також такі програми, як Criterion і Mubi та інші, такі як Netflix або YouTube, можна переглянути у браузері Safari.

Apple Vision Pro чудово відтворює відео, хоча він не відтворює захоплюючі відео YouTube.

У Meta є програми Prime Video і Netflix, а також програма Meta TV для пошуку відео, а також такі програми, як BigScreen VR, які підключаються до потокових платформ. Квест також має браузер. Але для більшості користувачів, використовувати екосистему Apple, набагато простіше, наприклад, входити до додатків у браузері на Vision Pro, використовуючи збережені паролі та налаштування облікового запису.

Однак гарнітури Quest можуть робити те, чого не може Vision Pro: відтворювати відеоконтент із оглядом 360 градусів та VR180 на YouTube та в інших місцях в Інтернеті. В той час, як Apple поки що утримується від сумісності з цими старими форматами.

Apple має власний формат іммерсивного відео, який вона використовує в декількох шоу на Apple TV Plus, і він виглядає помітно краще, ніж старі відео VR180. Apple, схоже, збирається реалізувати більше можливостей у цьому форматі, але неясно, коли саме.

Просторове відео


Гарнітура Apple відтворює 3D-відео, зняте самостійно, записане або на Vision Pro, або на iPhone 15 Pro, і добре з цим справляється. Вони здаються фрагментами спогадів, що знову переживаються. Не варто забувати, що Quest 3 нещодавно додав просторове відтворення відео та синхронізує відео Apple iPhone. Судячи з початкових тестів, вони не відтворюються з такою високою роздільною здатністю і не так плавно, як на Vision Pro, але все ж таки працюють. Очікується, що Meta створить власні 3D-камери (ймовірно, оновлені версії своїх очок Ray-Ban), щоб скласти конкуренцію і запропонувати більш доступний спосіб поділитися спогадами з сім’єю.

Для Vision Pro потрібні лінзи, що відпускаються за рецептом. Quest 3 також працює з окулярами. А Meta має програму Quest для телефонів, яка допомагає переглядати демонстрації та керувати ними.

Ділитись


Простіше кажучи, Vision Pro не призначений для спільного використання з друзями, сім’єю або будь-ким… поки. Vision Pro налаштовується за розміром: пов’язки на голову різного розміру, легкі ущільнення та легкі подушки для ущільнення, які персоналізуються за допомогою сканування голови. Він також не працює з окулярами, тому потрібні вставки для рецептурних лінз.

Існує гостьовий режим Vision Pro, в якому можна ділитися програмами з іншими, але перед використанням гостю необхідно виконати налаштування відстеження очей, і якщо він зніме гарнітуру, йому доведеться робити все заново. У Apple немає програми, яку можна було б використовувати для моніторингу та керування використанням чужої гарнітури; все, що є, це AirPlay, який іноді може втрачати з’єднання. І він має дивні особливості. Наприклад, якщо Ви ділитеся фільмом з кимось, щоб його подивилися (у Vision Pro), контент буде затемнений для них і для Вас, якщо Ви використовуєте AirPlay, щоб допомогти спрямовувати та спостерігати за людиною в гарнітурі.

Quest 3 підтримує кілька облікових записів користувачів та працює з окулярами. Пов’язки на голову та маски для обличчя універсальні, тому не варто турбуватися про те, що вони не підійдуть (проте гарнітура не завжди буде зручною для всіх). У Meta також є програма для iOS та Android, яка дозволяє віддалено запускати та зупиняти трансляцію того, що відбувається в гарнітурі, для людини, яка її пробує. Додаток може запускати різні варіанти взаємодії і центрування відображення. Apple потрібна така програма для Vision Pro.

Майбутнє буде більше схожим на Vision Pro


Гарнітура Apple чудова для відео та фільмів, і це найкраща гарнітура VR/AR, яку ми використовували для роботи з 2D на ноутбуці. Однак потенціал гарнітури лежить у майбутньому. Датчики відстеження приміщень Apple повинні більше поєднувати реальне та віртуальне, а платформа Apple iOS повинна забезпечувати спільне використання та спільну роботу у віртуальних просторах краще, ніж будь-який інший пристрій. Але ці речі ще не повністю розвинулися. Крім того, чому Vision Pro ще не працює з iPhone та iPad з підтримкою AR? Чому Apple Watch з тактильною функцією не забезпечує зворотний зв’язок у віртуальному режимі? Ми не знаємо, але вони мають бути частиною загальної картини.

Ці гарнітури іноді виглядають схожими, але одна з них більш перспективна.

Vision Pro існує лише кілька тижнів, а платформі Quest – п’ять років. Meta теж мала обладнання віртуальної реальності за кілька років до цього. Якщо Вам цікаво, що таке VR і AR, Quest 3 залишається кращою доступною гарнітурою, з якою можна пограти і спробувати змішану реальність. Vision Pro має деталі, які можуть у майбутньому просто повністю затьмарити Meta, але ми б не дуже чекали цього через його надзвичайно високу ціну. І не забувайте: Meta, окрім Samsung та Google, також розробляє обладнання наступного покоління. Quest 3 на даний момент є найпростішою рекомендацією, але апаратне забезпечення Apple визначатиме те, куди розвиватиметься ситуація найближчими роками.

Де можна купити Quest 2, Meta Quest 3 та Apple Vision Pro?


AMAZON

Meta Quest 2 – Advanced All-In-One Virtual Reality Headset

Meta Quest 3 128GB

APPLE

Apple Vision Pro

Як замовити Meta Quest 3 або Apple Vision Pro зі США?


Замовити будь-який товар зі США можна 2 способами:

  1. Самостійно використовуючи адреси наших складів USAinUA у США.
  2. За допомогою наших менеджерів USAinUA, які зроблять покупку за Вас та доставлять до Вашої оселі:
  • Передайте нам USAinUA посилання на товар, доставку якого, бажаєте порахувати.
  • Вкажіть свої контакти для зв’язку, куди ми можемо надіслати Вам розрахунок.
  • Оплатіть товар через особистий кабінет, який ми вже створили для Вас.
  • Вкажіть свої реквізити для доставки по Україні.

З повагою, команда USAinUA

Залиште відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Instagram

Куртка adidas FIVE TEN WIND JACKET за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #adidas #jacket #куртка ...

Куртка adidas FAST RUNNING ITERATION JACKET за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #adidas #jacket #куртка ...

Футболка adidas OWN THE RUN ALLOVER PRINT TEE за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #adidas #tshirt #футболка ...

Футболка adidas CAMO TONGUE TEE за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #adidas #tshirt #футболка ...

Даруємо 100 грн на першу доставку.