Даруємо 100 грн на першу доставку

0800 330 317 Замовити доставку

HTC Vive Pro и Oculus Quest 2 — це поточні лідери VR ринку, але їхні шляхи абсолютно різні. Так само, як у бізнесі: деяким потрібен високе розширення та потужні можливості, а іншим потрібне автономне, мобільне та зручне рішення. Тут ми розглянемо ці пристрої та з’ясуємо, у чому вони виявляють себе і який VR-пристрій потрібний саме Вам.

Oculus Quest 2HTC Vive Pro
Беспроводное использование
Регулируемое IPD
Вес, г503555
Индикатор уровня заряда батареи
Слот для карт памяти
Разрешение3664 x 1920px2880 x 1600px
ПроцессорSnapdragon XR2PC powered
Обзор100°110°
Частота обновления120Hz90Hz
OLED/AMOLED экран
Отслеживает движения головы
Гироскоп
Акселерометр
Возможность управления жестами
Инфракрасный датчик
Систему лазерного слежения
Компас
Версия USB3.23.0
Wi-Fi
USB Type-C
DLNA
Совместимость с Android/IOS
В комплект включен игровой контроллер
Встроенный звук
Сенсорные контроллеры
Дистанционное управление
Количество микрофонов11
Голосовые команды
Управление смартфоном
Поддерживает 3D звук
Цена$299 за  64GB версию
$399 за  256GB версию
$799 за шлем
$1,399 за полный набор

Oculus Quest 2


Oculus Quest 2 — це повноцінна ігрова приставка. Вам не потрібен комп’ютер або телевізор для його використання. Просто виділіть достатньо вільного місця для Ваших рухів, і покличте парочку друзів, щоб були поблизу та підстрахували Вас, у разі глибоко захоплення грою.

У магазині Oculus представлений величезний вибір високоякісних ігор-блокбастерів, до яких Ви можете легко отримати доступ безпосередньо зі своєї гарнітури, тому завжди буде вільний доступ до нового ігрового досвіду. Гарнітура точно відстежує рухи Ваших рук та тіла, щоб рухи коректно відображалися в будь-якому цифровому світі, який Ви вирішите відвідати.

Графічний процесор Quest так само крутий, як і у Xbox One. Шолом зручно сидить для Вашого комфорту, а навушники блокують зовнішній шум, забезпечуючи приголомшливий об’ємний звук, що ідеально підходить для атмосфери поля бою або будинку з привидами. У магазині Oculus є безліч ігор, таких як Resident Evil 4, Vader Immortal, Superhot VR та Beatsaber, а також безліч емуляторів та віртуальних спільнот, таких як VR Chat.
І не менш важливою перевагою Oculus – це ціна, він набагато доступніший у фінансовому плані порівняно з HTC Vive Pro.

HTC Vive Pro


На відміну від Oculus Quest 2, HTC Vive Pro — є більш технологічним інструментом. Це потужний пристрій віртуальної реальності з високою роздільною здатністю (1440 x 1600 пікселів на око, але менше, ніж у Quest 2) з OLED-дисплеєм, системою лазерного стеження та однією з найкращих на ринку частот оновлення (90 Гц).

Основна відмінність між HTC Vive Pro та Oculus Quest 2 полягає у підключенні до ПК, і звичайно ж воно не грає на руку HTC. Vive Pro має бути підключений до комп’ютера для запуску ігор та програм, що накладає технічні обмеження. Персональний комп’ютер повинен мати як мінімум:

  • Процесор Intel Core i5
  • Мінімум 4 GB оперативної пам’яті
  • NVIDIA GeForce GTX 970 або Radeon R9 290 GPU
  • USB-порт 3.0.

Однак тут є хороший момент. Vive Pro підтримує всі три основні операційні системи: Windows, Linux і MacOS, а його інтеграція з ПК відкриває безмежні можливості для розробки.

Quest 2 є мобільним, тому показує свою цінність на торгових виставках, бізнес-презентаціях, внутрішньому навчанні, L&D і навіть при телефонних дзвінках. Підтримка Android надає Вам свободу розробки ресурсоємних ігор та програм.

Завдяки своїй ємності (фактично потужності вашого ПК) Vive Pro є першокласним вибором для великих та насичених проектів, де першочергове значення мають деталізація та якість зображення. HTC Vive Pro найкраще працює при захопленні руху, високодеталізованих презентаціях, виробництві, розвагах та роздрібній торгівлі. Розробники ігор рівня AAA також покладаються на HTC.

Висновок


Коротше кажучи, Oculus Quest 2 є гарним для простих проектів, де графічний елемент не є пріоритетом. Це рішення, яке забезпечує мобільність та простоту.

HTC Vive Pro – професійний інструмент для комплексних рішень. Це корисно у великих проектах із великою кількістю можливостей, де потрібно показати всю міць.

 

Залиште відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Instagram

Куртка adidas FIVE TEN WIND JACKET за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #adidas #jacket #куртка ...

Куртка adidas FAST RUNNING ITERATION JACKET за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #adidas #jacket #куртка ...

Футболка adidas OWN THE RUN ALLOVER PRINT TEE за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #adidas #tshirt #футболка ...

Футболка adidas CAMO TONGUE TEE за супер ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #adidas #tshirt #футболка ...

Даруємо 100 грн на першу доставку.