Даруємо 100 грн на першу доставку

0800 330 317 Замовити доставку

Вітрові турбіни переживають бум у всьому світі та відіграють центральну роль в енергетичному переході та захисті клімату. Це стосується й поширення вітроенергетики як на суші, так і на морі.

Продуктивність вітряних турбін часто згадується у звітах про ринок та технології.
Але що насправді означає потужність вітряної турбіни?
І як із цього можна отримати реальне виробництво електроенергії?
Яку потужність мають різні вітряні турбіни?

Хоча мегаватні турбіни видно здалеку, існують також вітряні турбіни меншого розміру, що забезпечують самодостатність. Також дізнайтеся, які можливості пропонують невеликі вітрові турбіни з максимальною потужністю 250 кіловат та вітряні турбіни меншого розміру для комерційних та приватних користувачів.

1. Про вітроенергетику
2. Генератор
3. Продуктивність вітрових станцій
4. Мала вітряна турбіна: яку потужність вибрати?
5. Правила розміщення невеликих вітряних турбін
6. Найкращі постачальники невеликих вітряних турбін із Німеччини
7.  Як купити вітряну турбіну зі США/Європи?



1. Про вітроенергетику


 Що означає продуктивність у вітроенергетиці

Потужність вітряної турбіни характеризує скільки електроенергії вона може генерувати. Ця потужність вимірюється у ватах (Вт), кіловатах (кВт) або мегаватах (МВт).

1000 Вт = 1 кВт.
1000 квт = 1 МВт.

Вища потужність означає, що система може виробляти більше електроенергії. Фактична продуктивність залежить від різних факторів, таких як швидкість вітру, розмір лопатей та ефективність турбіни. Чим більше вітру та більше система, тим більше енергії вона може генерувати.

Класи продуктивності порівняно

Існують міні-вітрові турбіни потужністю в кілька ват, здатні безпосередньо заряджати невелику батарею, аж до великих промислових вітряних турбін потужністю до 18 МВт, які встановлюються на вітряних електростанціях у морі. Морські вітряні електростанції відіграють вирішальну роль у майбутньому енергопостачанні вього світу та вражають своїми показниками продуктивності та технологічними досягненнями.

Не існує чинного на міжнародному рівні визначення для розмежування класів продуктивності вітрових турбін. Але ось такі категорії дають гарну оцінку:

Великі вітряні турбіни
Великі вітряні турбіни мають потужність понад 1 МВт. На практиці ці промислові вітряні турбіни таких виробників, як Siemens, GE, Vestas та Enercon, тепер мають потужність у кілька мегават (МВт). Електроенергія подається в мережу та доставляється до центрів споживання (міста, заводи тощо) по повітряних лініях. Монтаж дозволяється проводити лише за межами населених пунктів.

Берегові системи розташовані на суші і мають потужність від 2 до 6 МВт.

Морські системи, збудовані в морі, тепер мають потужність від 10 до 18 мегават.

 

Системи середнього вітру
Вітряні турбіни середнього розміру мають потужність від 300 кВт до 1 МВт. Ці вітряні турбіни зазвичай використовуються для децентралізованого енергопостачання енергоємних компаній та комерційних підприємств. У Європі вітряні турбіни середньої потужності зустрічаються досить рідко, оскільки вони перебувають у «сірій зоні» закону. Як правило, вони надто високі для децентралізованої установки у приміщенні компанії.

Маленькі вітряні турбіни
Насправді максимальна потужність невеликих вітряних турбін становить від 100 до 250 кВт. Максимальна загальна висота невеликих вітряних турбін у Європі становить 50 м. Вітряні турбіни можна встановлювати поряд із споживачем для децентралізованого енергопостачання. Невеликі вітрові системи часто експлуатуються разом із сонячними системами.

Поділяють два типи систем:

У мережі – паралельна робота у мережі:
ці невеликі вітряні турбіни подають електроенергію до домашньої мережі оператора, яка, у свою чергу, підключається до суспільної електромережі. Таким чином, невикористану енергію вітру також можна подавати в громадську мережу. Зазвичай при цьому застосовується низький зелений тариф.

Автономна робота – робота далеко від мережі:
ці системи поставляють електроенергію у віддалені місця. Це може бути не 300-ватна мікровітряна система на вітрильному судні, а також 30-кіловатна система для постачання самодостатньої сільської електромережі.

2. Генератор


Генератор як складова частина вітряної турбіни визначає її продуктивність. Давайте коротко розглянемо, як працює вітряна турбіна:

Вітротурбіна працює шляхом перетворення кінетичної енергії вітру на електричну енергію. Процес починається з ротора, який вловлює кінетичну енергію вітру та перетворює її на механічну енергію обертання. Ця механічна енергія потім передається генератору. Генератор перетворює механічну енергію обертання електричну потужність.

Номінальна потужність генератора вказує, скільки електроенергії генератор може виробляти оптимальних умовах.

Окрім генератора як центрального компонента вітряної турбіни, необхідно враховувати і ротор. Тому що ротор надає руху генератор. Ротор більшого розміру може вловлювати більше енергії вітру, що призводить до збільшення механічної енергії обертання, яку можна перетворити в електричну енергію.

Генератор повинен відповідати розміру ротора, щоб ефективно перетворювати максимальну енергію на електрику. Занадто маленький генератор не зможе використовувати всю захоплену енергію, а занадто великий генератор працюватиме неефективно, якщо ротор не забезпечуватиме достатньо енергії. Оптимально підібрані розміри ротора та генератора забезпечують максимальну віддачу енергії та ефективність вітряної турбіни.

Додаткова порада.

Якщо ви хочете оцінити виробництво електроенергії вітряною турбіною, вам слід приділяти більше уваги розміру ротора, а не потужності генератора.

3. Продуктивність та вихід електроенергії


Важлива різниця у вітряних турбінах полягає між
а) потужністю в кіловатах (кВт) та
б) виробленням електроенергії в кіловат-годинах (кВтг)..

Потужність вітряної турбіни вимірюється в кіловатах (кВт) і вказує, скільки енергії система може виробляти зараз. З іншого боку, вироблення електроенергії вимірюється в кіловат-годинах (кВтг) та показує фактичну кількість електроенергії, виробленої за певний період часу. Вихід електроенергії в кВтг є вирішальним значенням, оскільки мета вітряної турбіни – виробляти якнайбільше електроенергії.

Продуктивність генератора, звісно, ​​пов’язана з виробництвом електроенергії вітряною турбіною. Потужний генератор теоретично може перетворити більше енергії.

Однак на практиці саме вітровий потенціал місця багато в чому визначає вироблення електроенергії. Розташування з високим вітропотенціалом дозволяє вітряній турбіні працювати з високою потужністю частіше і протягом тривалих періодів часу, що призводить до більш високої вироблення електроенергії.

 Розрахунок річного вироблення електроенергії

Для визначення річного вироблення електроенергії вітряною турбіною використовуються крива потужності вітряної турбіни та дані про вітер із конкретного місця. Дані про вітер або вітровий потенціал місця можна визначити за допомогою вимірювання вітру або спеціального програмного забезпечення.

Відповідна потужність розраховується кожної швидкості вітру і множиться на частоту, з якою ця швидкість вітру виникає у цьому місці. Підсумовуючи ці значення за рік, ви отримуєте річний виробіток електроенергії в кіловат-годинах (кВтг).

4. Мала вітряна турбіна: яку потужність вибрати?


Будь-хто, хто шукає невелику вітряну турбіну для встановлення на своїй території або в приміщенні компанії, повинен відповісти на питання про розміри або конструкцію вітряної турбіни: наскільки велика невелика вітряна турбіна, що підходить для моїх цілей?

Коли йдеться про автономність невеликої вітряної турбіни, на перший план часто виходить потужність у кіловатах (кВт). Але насправді вирішальне значення має виробництво електроенергії в кіловат-годинах (кВтг).

Чому? Тому що основне завдання невеликої вітрової системи, підключеної до мережі, полягає не в забезпеченні певної потужності (в кВт), а в ефективному виробленні електроенергії (в кВт год) для ваших потреб.

Тому виникає питання: який внесок у електропостачання робить приватна вітряна турбіна потужністю 5 кВт і яке реальне річне виробництво електроенергії в кВтг?

Поглянувши на таблицю нижче, в якій порівнюються дві вітрові турбіни номінальною потужністю 5 кВт кожна, можна отримати цікаву інформацію:

Вітряна турбіна АВітряна турбіна Б
Номінальна потужність:5 кВт5 кВт
Діаметр ротора:5 м6 м
Виробництво електроенергії на рік (4 м/с)3.400 кВтг4.900 кВтг
Виробництво електроенергії на рік (5 м/с)6.700 кВтг9.600 кВт

Хоча обидві вітряні турбіни мають однакову номінальну потужність, існують великі відмінності у річному виробництві електроенергії. У місці із середньою річною швидкістю вітру 4 метри за секунду (м/с) вітряна турбіна А виробляє близько 3400 кВтг, тоді як вітряна турбіна Б виробляє близько 4900 кВтг.

Чому це? Ключовим моментом є діаметр ротора: вітряна турбіна A має менший діаметр, ніж вітряна турбіна B. Це показує, що на річне виробництво електроенергії невеликою вітряною турбіною насамперед впливає вітровий потенціал відповідного розташування та розмір ротора. Сама продуктивність дає мало інформації про це.

Важливо, тому що це дуже важливо: ТІЛЬКИ у місцях із сильним вітром турбіна відкриє свої можливості. Важливо заздалегідь перевірити, чи достатній вітровий потенціал у цьому місці.

 Повний комплект

Якщо ви думаєте про купівлю невеликої вітряної турбіни, вам слід переконатися, що вона не розглядається ізольовано. Скоріше це серце системи, що складається з декількох скоординованих компонентів.

Це також одне з центральних завдань: вибір повного пакета, в якому всі частини гармоніюють. Перевага полягає в тому, що всі компоненти оптимально узгоджені один з одним, що забезпечує безперебійну роботу.

То що ж має входити в комплектацію невеликої вітряної турбіни класу потужності 5 кВт? Ось огляд:

Вітрогенератор: серце системи. Він перетворює енергію вітру на електричну енергію.

Щогла: статика щогли повинна бути узгоджена з вітрогенератором, щоб забезпечити стійкість.

Фундамент або анкерування: сюди входять бетонні та сталеві фундаменти та, при необхідності, розтяжки для додаткової безпеки.

Мережевий інвертор: він повинен точно відповідати кривій потужності вітряної турбіни (стандарт: VDE AR-N 4105). Він перетворює постійний струм генератора у змінний струм, відповідний вимогам мережі.

Моніторинг, регулювання та захист від ураганів: сюди входять функції моніторингу та захисту, вимикачі, захист від перенапруги, опір навантаження та інші захисні пристрої.

Функції управління та управління енергоспоживанням: ці системи оптимізують власне споживання енергії, що виробляється.

Документи та технічні дані: вони корисні при поданні заяви на отримання дозволу на будівництво.

Опціонально: Нагрівальний елемент для нагрівання води може стати в нагоді, щоб максимально збільшити власне споживання електроенергії.

Нарешті, слід наголосити: гармонійний повний пакет від відомого виробника на перший погляд може здатися дорожчим, але інвестиції окупаються в довгостроковій перспективі завдяки надійній роботі та оптимальному виходу енергії.

5. Правила розміщення невеликих вітряних турбін


Будь-хто, хто хоче встановити невелику вітряну турбіну, не може уникнути однієї проблеми: вітрового потенціалу у запланованому місці встановлення вітряної турбіни. Кожне місце необхідно розглядати індивідуально: два об’єкти нерухомості, що знаходяться всього в 200 м один від одного, можуть мати різні вітрові умови. Тільки в місцях із сильними вітрами можна буде розумно використовувати невелику вітряну турбіну як електростанцію.

Невеликі вітряні турбін мають свої правила, коли справа стосується вдалого розташування. Окрім сонячних енергетичних систем та вітряних електростанцій. Будь-хто, хто має сонячну систему на даху або поблизу вітряну електростанцію, не може автоматично вважати, що це гарне місце для невеликої вітрової енергетики.

Найважливіші правила розміщення невеликих вітряних турбін:

1. Встановлення поруч із споживачем

Невелика вітряна турбіна використовується для децентралізованого постачання об’єкта. Це означає: вітротурбіна має бути встановлена ​​в безпосередній близькості від споживача електроенергії. Споживачами електроенергії можуть бути комерційна будівля, виробничий цех, будинок або опора електропередачі. Поруч із вітряною турбіною часто знаходяться інші будівлі або дерева, які діють як перешкоди та відбирають енергію вітру.

Зовсім інша справа з вітроелектростанціями, що складаються з великих вітряних турбін: їх доводиться встановлювати далеко від населених пунктів. Ось чому вітряні електростанції часто розташовуються у відкритих полях. Вітер безперешкодно досягає роторів систем з усіх боків і висока сила вітру гарантована.

2. Безпосереднє оточення вітряної турбіни.

Вітер, який може використовувати ротор, рухається паралельно до земної поверхні. Якщо вітер ударяється об будинок або дерево, він зупиняється, в результатті, відбувається різке скорочення використання енергії вітру.
Фактори, які треба врахувати:

  • тип землекористування, який переважає у цьому напрямі (ліс, пасовища, рілля, акваторія, забудова…)?
  • висота та ширина перешкод у переважному напрямку вітру?
  • як далеко перешкоди?
  • як локація вписана в рельєф (рівнина, долина, схил тощо)?

Відстань до перешкоди має бути в двадцять разів більшою за висоту перешкоди.

Наявність певного місця для невеликої вітряної турбіни завжди розглядається в кожному конкретному випадку.

3. Висота невеликих вітряних турбін обмежена.

Будівельний закон обмежує загальну висоту невеликих вітряних турбін до 50 м. Загальна висота означає найвищу точку кінчика лопаті. Однак на практиці переважна більшість невеликих вітряних турбін значно нижча, зазвичай менше 30 м-коду.

Чим більша відстань від земної поверхні, тим сильніший вітер. Вітрова потужність невеликої вітряної турбіни висотою 30 м значно нижча, ніж у мегаватної турбіни висотою 200 м. Вітрові електростанції стають дедалі вищими, тому ротори можуть вловлювати сильніші вітри і генерувати більше електроенергії.

Однак у невеликих вітряних турбін висота обмежена, отже, кількість доступного вітру обмежена. Ось чому розташування невеликих вітряків слід перевіряти особливо ретельно: чи вітер досягає максимально безперешкодно до ротора?

4. Вільний потік від основного напряму вітру

У багатьох місцях на Землі спостерігається явний переважний напрямок вітру. Протягом року більшість енергії вітру надходить з одного напряму. До місця запланованої установки має бути вільний потік вітру, особливо з цього напряму.

Центральна Європа лежить у так званій зоні західних вітрів, для якої характерні вітри західного напрямку на рівні землі та на висоті.

Однак можливі локальні відхилення від цього основного напряму вітру, зумовлені головним чином рельєфом.

 Які місця зазвичай НЕ підходять?

Деякі місця самі по собі не підходять для встановлення невеликої вітряної турбіни.

1. У центрі забудованої території

Вітровий режим на території населеного пункту загалом поганий: вітер слабкий та неспокійний. Судячи із запланованого розташування вітряної турбіни, саме будівлі, звернені до основного напряму вітру, різко скорочують подачу вітру.

Чим вище будівлі і чим ближче вони одна до одної, тим більше впливає вітровий потенціал.

2. Лісиста місцевість

Нині посеред лісу будують вітряні електростанції. Ротори знаходяться так високо в небі, що вітер все ще досить сильний, незважаючи на висоту дерев 20 метрів. Очевидно, ви ніколи не станете встановлювати невелику вітряну турбіну в лісі, ви навряд чи зможете уявити собі місце з більшою тінню від вітру.

3. У більшості долин

Внизу в долині вітер часто слабкий. Значно слабше, ніж на схилах та пагорбах. Ось чому про більшість місць у долинах не може бути й мови.

4. На даху

Вітряну турбіну слід розміщувати не на даху, а на щоглі на рівні землі. Вітрові умови поблизу поверхні даху зазвичай погані. Це результат незалежних розслідувань. Сумнівні постачальники мікровітрових систем для дахів затверджуватимуть протилежне.

Загалом, як описано вище, у населених пунктах часто спостерігаються погані вітрові умови. Самі будинки створюють несприятливі вітрові умови: якщо вітер затікає на стіну будинку, він зупиняється та закручується. Над дахом утворюється так званий міхур турбулентності. Ротор не може використовувати таку турбулентність вітру; йому потрібний постійний потік вітру.

6. Найкращі постачальники невеликих вітряних турбін із Німеччини


Будь-хто, хто шукає невелику вітряну турбіну для комерційної будівлі або приватного будинку, повинен знати наступне:

Існують величезні відмінності у технічній якості невеликих вітряних турбін, доступних на ринку. Не кожна міні-вітряна турбіна стійка до ураганів, ефективна та працює надійно.

Мало того, що існує безліч постачальників, але також існують суттєві відмінності в якості конкурентоспроможності та ефективності окремих вітряних турбін.

Ось чому так важливо уважніше придивитися до вітряних турбін та компаній та відокремити зерна від полови. Виробниками є переважно невеликі компанії, які здійснюють серійне виробництво систем.

Це також означає: гарна якість має свою ціну. Ви не будете раді, якщо дешевий вітряк з Далекого Сходу буде демонтований у перший шторм.

На відміну від таких країн, як США чи Японія, у Німеччині немає знака якості як стандарту сертифікації для малих вітряних турбін. Відповідним технічним стандартом є IEC 61400-2, який, крім іншого, вимагає проведення випробувань вітряних турбін.

Висновок: У Німеччині більшість невеликих вітряних турбін не сертифіковані.

Як, у такому разі, покупець може оцінити якість невеликої вітряної турбіни? Орієнтуйтеся на такі критерії:

  • Сертифікація згідно з IEC 61400-2
  • Результати незалежних випробувань відповідно до стандарту IEC 61400-2
  • Ринкова готовність компанії та її продукції
  • Оцінка незалежних експертів
  • Досвід операторів малих вітряних турбін
  • Незалежні відгуки про вітрогенератор, щоб він надійно працював протягом тривалого часу на відкритому повітрі, на відкритому вітрі.

 Виробники малих вітряків з Німеччини

1. Aerocraft – Gödecke Energie- und Antriebstechnik

Тип: Горизонтальна вісь ротора / ротор з навітряного боку / 3 або 5 лопаті ротора

Моделі та номінальна потужність:
Aerocraft AC 120–120 Вт при швидкості 9 м/с
Aerocraft AC 240–240 Вт при швидкості 9 м/с
Aerocraft AC 752 – 750 Вт при швидкості 9 м/с
Aerocraft AC 1002 – 1000 Вт при швидкості 9 м/с

Штаб-квартира компанії: 27356 Ротенбург (Вюмме), Нижня Саксонія.

Короткий огляд виробника:
Виробник має більш ніж 20-річний досвід. Невеликі вітряні турбіни номінальною потужністю до 1 кВт використовують у всьому світі приватними та професійними операторами. Виробник приділяє особливу увагу мінімізації кількості частин, що рухаються, і використанню нержавіючих матеріалів, щоб забезпечити максимально тривалу експлуатацію без необхідності технічного обслуговування. Вітрові турбіни в основному використовуються для заряджання акумуляторів при роботі на острові. Вони також підходять для подачі у мережу. Модель потужністю 1 кВт пропонується з компонентами для нагріву гарячої води.

2. BestWatt BV (раніше Lely Aircon)

Тип: Горизонтальна вісь ротора / ротор з навітряного боку / 3 лопаті ротора

Моделі та номінальна потужність:
BW10 – 9,8 кВт
BW45 – 45,0 кВт
BW80 – 80,0 кВт
Примітка: BW45 та BW80 мають однаковий діаметр ротора 15,9 м.

Штаб-квартира компанії: BestWatt BV26789 Леєр, Нижня Саксонія.

Короткий огляд виробника:
Маленькі вітряні турбіни від виробника BestWatt є на ринку вже більше 17 років. Серійне виробництво розпочалося у Східній Фризії у 2003 році під назвою Aircon. Виробництво існує й сьогодні. Невелика вітроенергетична модель потужністю 10 кВт була встановлена ​​понад 200 разів по всьому світу. Вітряна турбіна потужністю 30 кВт була представлена ​​на ринку в 2015 році і тепер замінена турбіною потужністю 45 кВт. Системна технологія розрахована на термін служби понад 20 років. Мінімум рухомих частин у системі призводить до низьких експлуатаційних витрат. Аеродинамічне регулювання потужності засноване на ефекті звалювання.

3. Вітряні турбіни Braun

Тип: Горизонтальна вісь ротора / ротор з навітряного боку / 3 лопаті ротора

Моделі та номінальна потужність:
ANTARIS 2,5–2,5 кВт при швидкості 12 м/с
ANTARIS 3,5–3,5 кВт при швидкості 12 м/с
ANTARIS 5,5–5,5 кВт при швидкості 12 м/с
ANTARIS 7,5–7,5 кВт при швидкості 12 м/с
ANTARIS 12,0–12,0 кВт на швидкості 12 м/с

Штаб-квартира компанії: 57583 Наурот, Рейнланд-Пфальц.

Короткий огляд виробника:
Braun Windturbinen GmbH з Вестервальда вже понад 20 років займається розробкою та виробництвом невеликих вітряних турбін. За даними компанії, було поставлено понад 1200 вітрогенераторів. Частка експорту становить понад 60%. Щоб враховувати вітрові умови у різних місцях, для окремих вітряних турбін ANTARIS пропонуються лопаті ротора різного діаметра та різної висоти щогли. Завдяки великим крилам і вищим щоглам гарне вироблення електроенергії може бути досягнуто навіть у внутрішніх районах із слабкішими вітрами. Braun Windturbinen також надає компоненти та засоби керування для виробництва гарячої води з використанням енергії вітру.

4. Easywind

Тип: Горизонтальна вісь ротора/гвинт з навітряного боку/4 лопаті ротора

Моделі та номінальна потужність:
EasyWind 6 AC – 6 кВт при швидкості 10,6 м/с
EasyWind 6 DC – 7,5 кВт при швидкості 11,5 м/с

Штаб-квартира компанії: 25917 Энге – Санде, Шлезвіг-Гольштейн.

Короткий огляд виробника:
EasyWind 6 потужністю 6 кВт був розроблений у 1984 році, і на сьогоднішній день по всьому світу встановлено понад 400 систем. Вітрогенератор є першою невеликою вітряною турбіною німецького виробництва, що отримала сертифікацію відповідно до міжнародного стандарту IEC 61400-2. Перша серія Easywind працює у Рейнській області вже понад 25 років. На випробувальному полі в Австрії EasyWind за останні кілька років продемонстрував високу врожайність. Запатентоване регулювання лопат ротора дозволяє працювати при дуже високих швидкостях вітру. Систему можна зібрати без крана протягом одного дня.

5. Heyde Windtechnik

Тип: Горизонтальна вісь ротора / ротор з навітряного боку / 3 лопаті ротора

Моделі та номінальна потужність:
Heywind 2,5–2,5 кВт при швидкості 11 м/с
Heywind 3,5–3,5 кВт при швидкості 11 м/с
Heywind 5,0–5,0 кВт при швидкості 11 м/с

Штаб-квартира компанії: 01744 Діппольдисвальде, Саксонія.

Короткий огляд виробника:
Heyde Windtechnik GmbH була заснована у 2001 році. Heywind використовується для подачі живлення в домашню мережу, опалення та заряджання акумуляторів. Для безпеки та регулювання продуктивності система має «вертолітне положення»: при сильному вітрі ротор відгинається назад; Heywind використовується в багатьох країнах світу і добре зарекомендував себе в різних кліматичних умовах.

6. PSW-Energiesysteme

Тип: Горизонтальна вісь ротора / ротор з навітряного боку / 3 лопаті ротора

Моделі та номінальна потужність:
EN-Drive 2000.4/-MP — 8 кВт при швидкості 10,3 м/с
EN-Drive 2000.4/10-MXP — 10 кВт при швидкості 9,8 м/с
EN-Drive 2000.4/15-LP та LXP — 15 кВт при швидкості 10,6 м/с

Штаб-квартира компанії: 29227 Целле, Нижня Саксонія.

Короткий огляд виробника:
Компанія була заснована в Целлі у 2007 році. Окрім невеликих вітряних турбін, в асортимент продукції входять теплові насоси та невеликі ТЕЦ. У 2012 році в Целлі було збудовано нове виробниче приміщення площею 1000 м², і в той же час було представлено нову серію невеликих вітрогенераторів. Технологічною особливістю малих вітряків PSW є встановлення генератора та електроніки в підконструкції системи, а не в гондолі, як завжди. Механічна потужність передається через вал, розташований у трубчастій сталевій щоглі.

7. Solutions 4 Energy

Тип: Горизонтальна вісь ротора / ротор з навітряного боку / 3 лопаті ротора

Моделі та номінальна потужність:
S4E 30K16 – 30 кВт при швидкості 9 м/с (ротор 16 м)
S4E 30K20 – 30 кВт при швидкості 9 м/с (ротор 20 м)

Штаб-квартира компанії: 18057 Росток, Мекленбург-Передня Померанія.

Короткий огляд виробника:
Випробування вітряної турбіни розпочалися навесні 2018 року в Санкт-Михаліс недалеко від Гамбурга. Повна сертифікація на основі стандарту IEC 61400-1 відбулася протягом 2020 року. Ротори, більші в порівнянні з номінальною потужністю, мають активне центральне регулювання лопатей і, таким чином, забезпечують високу продуктивність навіть в умовах слабкого вітру. Завдяки конструкції лопат ротора система працює дуже тихо. Безредукторний генератор зменшує кількість компонентів, потенційно схильних до виходу з ладу. Окрім подачі в мережу, вітряну турбіну можна використовувати для децентралізованої самозабезпеченості. Система здатна до чорного старту, а також може використовуватися в районах, віддалених від мережі без підключення до мережі.

Висновок

Загалом вражає, наскільки людство розвинуло використання енергії вітру. Від перших вітряків, що використовувалися для подрібнення та перекачування води в Персії та Китаї, до сучасних гігантів вітроенергетики у морі. Ці вітряні турбіни — шедеври інженерної думки, здатні протистояти сильним штормам.

Останні десятиліття продуктивність великих вітряних турбін значно зросла. Морські вітряні турбіни розраховані на потужність 20 МВт.

Навпаки, потужність невеликих вітряних турбін обмежена через законодавчі обмеження за висотою. Насправді у Європі, зазвичай, невеликі вітряні турбіни мають максимальну потужність 250 кВт.

Потужність у кіловатах зазвичай є неточним показником потужності вітряної турбіни; Розмір ротора важливіший.

7. Як купити вітряну турбіну зі США/Європи?


Замовити будь-який товар зі США чи Європи можна 2 способами:

  1. Самостійно використовуючи адреси наших складів USAinUA у США.
  2. За допомогою наших менеджерів USAinUA, які зроблять покупку за Вас та доставлять до Вашої оселі:
    • Передайте нам USAinUA посилання на товар, доставку якого, бажаєте порахувати.
    • Вкажіть свої контакти для зв’язку, куди ми можемо надіслати Вам розрахунок.
    • Оплатіть товар через особистий кабінет, який ми вже створили для Вас.
    • Вкажіть свої реквізити для доставки по Україні.

З повагою, команда USAinUA

Залиште відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Instagram

Окуляри Under Armour Green Navigator Men`s Sunglasses за гарною ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #Окуляри #Sunglasses #UnderArmour ...

Окуляри Carrera Grey Pilot Sunglasses за гарною ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #Окуляри #Sunglasses #Carrera ...

Окуляри Calvin Klein Grey Square Men`s Sunglassess за гарною ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #Окуляри #Sunglasses #CalvinKlein ...

Окуляри Guess Brown Oversized Men`s Sunglasses за гарною ціною #доставкасша #доставкаєвропа #usainua #Окуляри #Sunglasses #Guess ...

Даруємо 100 грн на першу доставку.